Hydrolizovaný kolagén
To, čo na prvý pohľad pôsobí ako komplikovaná veda, má jednoduchú podstatu. Hydrolýza je síce sama o sebe súhrnným pojmom pre zložité chemické procesy, nám však stačí vedieť, že ide o rozkladnú reakciu, ktorej výsledkom sú kratšie molekulové reťazce štiepených látok.
V princípe ide o rozklad látky vodou. Existuje niekoľko druhov hydrolýzy, ktoré sa využívajú v priemysle. Veľmi nešetrná metóda je takzvaná kyslá hydrolýza, ktorá sa realizuje za prítomnosti kyseliny. Táto metóda všetky bielkoviny roztrhá na rôznorodé fragmenty a telo ich dokáže využiť iba vo veľmi obmedzenom množstve. Druhou možnosťou je enzymatická hydrolýza. Tá prebieha aj v ústach alebo v žalúdku a jej výsledkom je tak isto neusporiadaná spleť bielkovín. Existujú však aj špeciálne enzýmy, ktoré sa využívajú práve preto, aby bola hydrolýza čo najšetrnejšia. Vďaka tomu sa kolagén v tele lepšie vstrebáva a ľudské telo ho dokáže efektívnejšie využiť. Výsledkom tejto hydrolýzy je vysokokvalitný produkt.