Najlepšia domáca soľ do kúpeľa (do 10 minút!)

 

 

Domáce soli do kúpeľa sú dokonalou starostlivosťou o seba. Navyše je ich výroba veľmi jednoduchá.

Domáce soli do kúpeľa sú nielen skvelým domácim projektom, ktorý vám pomôže rozmaznávať sa a starať sa o seba doma, ale sú aj perfektným darčekom na akúkoľvek príležitosť.

Navyše sú neuveriteľne finančne nenáročné!

Namáčanie v horúcom kúpeli je jedným z najlepších spôsobov, ako uvoľniť napätie a znížiť stres

Obsah: 

  • Výhody domácich kúpeľových solí
  • Domáca kúpeľová soľ -zloženie
  • Ako si vyrobiť domáce soli do kúpeľa
  • Nádherné vône + kombinácie pre domáce soli do kúpeľa

Výhody domácich kúpeľových solí

Som veľkým fanúšikom domácich kúpeľových solí, pretože sú:

  • Zdravé - Používam len prírodné ingrediencie a vyhýbam sa akýmkoľvek umelým farbivám. Prirodzený ružový odtieň himalájskej morskej soli je všetko, čo potrebujete!
  • Upokojujúce - Horčík v epsomskej soli môže pomôcť zmierniť svalové napätie, zatiaľ čo morská soľ a jedlá sóda môžu kúpeľ spríjemniť.
  • Krásne - Umiestnite si domáce soli do kúpeľa do sklenenej nádoby vedľa vane, aby ste získali dekoráciu, ktorá je krásna aj funkčná.
  • Skvelé na darčeky - Vynaloženie času a úsilia na výrobu krásneho, nádherne voňajúceho darčeka pre niekoho znamená, že sa bude cítiť výnimočne.

Domáca kúpeľová soľ -zloženie

Epsomská soľ

Epsomská soľ technicky vôbec nie je soľ. Ale na účely kúpeľových solí nazývame epsomskú soľ "soľou". Epsomská soľ sa pekne rozpúšťa v horúcej vode a uvoľňuje ióny horčíka a síranu, ktoré sa podľa mnohých absorbujú cez pokožku, čím pomáhajú zmierniť svalové napätie. Neboli o tom vykonané žiadne vedecké štúdie, ale neoficiálne dôkazy naznačujú, že to funguje.

Hrubá morská soľ

Ďalším prídavkom do vašich domácich kúpeľových solí môže byť hrubá morská soľ. Hrubá morská soľ funguje najlepšie, ak nechcete, aby soľ klesla na dno nádoby.

Soľ zvyšuje vztlak vody pre príjemný zážitok z kúpeľa vo vani a mnohí veria, že minerály v morskej soli sú pre vaše telo prospešné.

 Podobne ako v prípade vyššie uvedenej epsomskej soli, ani v tomto prípade neexistujú žiadne konkrétne vedecké štúdie, ale opäť existujú neoficiálne dôkazy, že to funguje. Vieme však, že soľ zvyšuje vztlak vášho tela vo vode, čo je celkovo príjemný zážitok.

Jedlá sóda

Jedlá sóda pomáha rozpúšťať oleje na pokožke a je skvelým doplnkom horúceho kúpeľa. Uistite sa, že používate jedlú sódu (je lacná!), NIE prášok do pečiva.

Pomáha tiež absorbovať niektoré esenciálne oleje, aby vaša soľ do kúpeľa stále krásne voňala.

Éterické oleje

Toto je tá zábavná časť! Esenciálne oleje pôsobia na zmyslovej úrovni, aby vaše domáce soli do kúpeľa boli ešte príjemnejšie. Môžete použiť ľubovoľnú kombináciu esenciálnych olejov, ktorá sa vám páči.

 Levanduľa pôsobí upokojujúco a eukalyptus upokojujúco.

Zvyčajne kombinujem levanduľové a sladké pomarančové esenciálne oleje. Ak by som bola chorá na chrípku alebo prechladnutie, pripravila by som si tento kúpeľ s polovicou eukalyptu a polovicou levandule na "rýchle uzdravenie"

Sušené kvety(NEPOVINNÉ)

Môžete pridať aj niekoľko polievkových lyžíc sušených kvetov, aby bola vaša domáca kúpeľová soľ ešte krajšia.

 Ja ich spravidla nepridávam, ak si ich vyrábam pre seba na bežné používanie, pretože je to vec navyše, ktorú musím po kúpeli vo vani upratať, ale ak ju dávate ako darček, naozaj ju krásne doplnia.

 Vyživujúci olej na pokožku (NEPOVINNÉ)

A nakoniec môžete pridať niekoľko polievkových lyžíc neutrálneho oleja, ktorý by ste si dali na pokožku, napríklad olej zo sladkých mandlí alebo kokosový olej. Ja osobne radšej olej do soli do kúpeľa Nepridávam, pretože vytvára kruh okolo vane, ale niektorí ľudia ho majú radi. 

 Ja radšej použijem olej na pokožku po kúpeli, aby sa mi nedostal do vane. Pridávanie oleja tiež skracuje trvanlivosť vašich solí do kúpeľa, pretože oleje sa môžu pokaziť.

Ak sa rozhodnete pridať olej, uistite sa, že ste soľ do kúpeľa spotrebovali do troch mesiacov. 

Ako si vyrobiť domáce soli do kúpeľa

Nižšie uvádzam celý recept a postup, ktorý si môžete uložiť a vytlačiť, aby ste sa k nemu mohli neskôr vrátiť. Vo všeobecnosti zmiešate 3 šálky epsomskej soli s približne 1,5 šálky hrubej morskej soli a 1/2 šálky sódy bikarbóny, potom pridáte 15-20 kvapiek esenciálnych olejov a premiešate.

Skladujte na chladnom a suchom mieste a do každého horúceho kúpeľa použite približne 1/2 šálky. Opäť si vytlačte nižšie uvedený recept.

DÔLEŽITÉ! Jedlá sóda v sklenených nádobách môže vo vlhku alebo vo vysokých nadmorských výškach vyvinúť vysoký tlak vzduchu. 

Ak sa ju chystáte skladovať v sklenenej nádobe alebo vzduchotesnej nádobe, odporúčame do vrchnej časti viečka preraziť niekoľko dier, aby ste predišli explózii soli do kúpeľa. Alebo ich skladujte v plastovom vrecku alebo nádobe, ktorá nie je vzduchotesná, aby ste zabránili vytváraniu tlaku vzduchu.

POPIS

Milujem tieto domáce kúpeľové soli s levanduľovým esenciálnym olejom alebo so zmesou 10 kvapiek levanduľového a sladkého pomarančového esenciálneho oleja. Môžete si vybrať ľubovoľnú vôňu alebo kombináciu, stačí použiť celkovo 15-20 kvapiek esenciálnych olejov. 

ZLOŽKY

3 šálky obyčajnej epsomskej soli

1,5 šálky hrubej morskej soli (napríklad ružovej himalájskej morskej soli)

1/2 šálky jedlej sódy

20 kvapiek esenciálnych olejov podľa vlastného výberu 

voliteľné: 2-3 polievkové lyžice sušených kvetov, ak sa dajú ľahko zohnať

voliteľné: 2 polievkové lyžice mandľového alebo kokosového oleja, ak máte radi olej v soli do kúpeľa 

POSTUP

Všetky prísady zmiešajte vo veľkej sklenenej miske čistými rukami alebo čistou stierkou. Až do použitia skladujte v sklenených nádobách; výborne sa hodia zaváraninové poháre (ale nezabudnite do viečka urobiť niekoľko dier, aby ste zabránili vzniku tlaku vzduchu). Alebo ich skladujte v plastových vreckách alebo nádobách, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu. Skladujte na chladnom a suchom mieste až 6 mesiacov (3 mesiace, ak používate olej).

Vychutnajte si približne 1/2 šálky až 1 plnú šálku v každom horúcom kúpeli pre úžasný a relaxačný kúpeľ. Z tohto receptu vznikne celkovo asi 5 šálok, ktoré by vám mali vystačiť približne na 5 až 10 kúpeľov.

Nádherné vône + kombinácie pre domáce soli do kúpeľa:

20 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja

10 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja + 10 kvapiek esenciálneho oleja zo sladkého pomaranča

10 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja + 10 kvapiek eukalyptového esenciálneho oleja

15 kvapiek eukalyptového éterického oleja + 5 kvapiek kadidlového éterického oleja

20 kvapiek ružového esenciálneho oleja

10 kvapiek ružového esenciálneho oleja + 10 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja

 Pomery soli

 V prípade potreby môžete zmeniť pomer solí vo vašej domácej soli do kúpeľa. Môžete použiť všetky 4 šálky epsomskej soli alebo 2 šálky epsomskej soli a 2 šálky hrubej morskej soli, alebo celkovo 4 šálky soli podľa toho, s čím máte k dispozícii. Mne sa veľmi páči kombinácia 3 šálok epsomskej soli a 1 šálky hrubej ružovej himalájskej morskej soli, ale použite to, s čím máte k dispozícii.

Späť do obchodu