Magnézium - minerál, ktorý vám pomôže lepšie spať

Spánok je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu, ale mnohí z nás majú problém dosiahnuť odporúčaných 7 až 9 hodín pokojného spánku každú noc. Okrem pocitu únavy počas dňa môžu poruchy spánku výrazne ovplyvniť naše fyzické a duševné zdravie, od únavy a podráždenosti až po závažnejšie stavy, ako je napríklad depresia. Hoci našu schopnosť zaspať a zostať spať môže ovplyvniť mnoho faktorov, jedným z dôležitých faktorov môže byť nedostatok horčíka.


V tomto blogu sa budeme zaoberať výhodami magnézia ako prostriedku na podporu spánku a tým, ako ho môžete zaradiť do svojej večernej rutiny pre lepšie celkové zdravie a pohodu.

spánok

 OBSAH:

 

Dôvody, prečo nemôžete zaspať

Zažili ste niekedy nepokojnú noc, hádzali ste sa v posteli a snažili sa zaspať? Určite nie ste sami. Na našu schopnosť zaspať a zostať spať môže mať vplyv množstvo faktorov.

Stres a úzkosť

Jednou z častých príčin je stres a úzkosť, ktoré môžu viesť k pretekaniu myšlienok a zvýšenej bdelosti, čo sťažuje relaxáciu a uvoľnenie.

Elektronické zariadenia pred spaním

Ďalším faktorom je vystavenie modrému svetlu z elektronických zariadení pred spaním, ktoré môže narušiť náš prirodzený cyklus spánku a bdenia tým, že potláča tvorbu melatonínu.

Faktory životného štýlu

K ťažkostiam so spánkom prispievajú aj faktory životného štýlu, ako je konzumácia kofeínu, nepravidelný spánkový režim a nedostatok fyzickej aktivity. Prečítajte si viac o Päť tipov pre dobrý spánok, ktoré vám môžu pomôcť zlepšiť kvalitu spánku.

V konečnom dôsledku môže byť pre náš moderný spôsob života s jeho neustálou stimuláciou a požiadavkami na našu pozornosť náročné vypnúť v noci mozog a dostať sa do stavu vhodného na spánok.


SleepTrip-70ks-02

Čo je glycinát horečnatý?

Výhody glycinátu horčíka

Glycinát horečnatý je základný minerál, ktorý je kľúčový pre procesy relaxácie a spánku v tele. Okrem toho, že vám pomáha spať, glycinát horečnatý pomáha telu pri uskutočňovaní nasledujúcich chemických reakcií:

Na Slovenskom trhu je k dispozícii mnoho foriem horčíka.

 

Môže mi glycinát horečnatý pomôcť lepšie spať?

Glycinát horečnatý spomaľuje vaše myslenie tým, že zvyšuje hladinu GABA v mozgu, neurotransmitera, ktorý podporuje pocit uvoľnenia a pripravuje vaše telo na dobrý spánok. V podstate spomaľuje komunikáciu medzi mozgom a centrálnym nervovým systémom, čím vám pomáha uvoľniť sa a zbaviť sa stresu.

Okrem toho má glycinát horečnatý vplyv na vaše cirkadiánne rytmy. Cirkadiánny rytmus je vnútorná funkcia, ktorá reguluje cyklus spánku a bdenia vášho tela. Zdravý cirkadiánny rytmus preto umožňuje hlbší a regeneračnejší spánok.

 
spánok a magnezium

Vplyv glycinátu horčíka na stres a úzkosť

Neustály pocit stresu, obáv a úzkosti môže byť dôsledkom nízkej hladiny GABA. Ako už bolo spomenuté, glycinát horečnatý znižuje stres tým, že sa viaže na GABA a stimuluje GABA receptory v mozgu.

Magnézium aj glycín majú upokojujúce vlastnosti, preto ich kombinované účinky môžu byť na ľudí trpiacich stresom a úzkosťou ešte účinnejšie.

 

Horčík pri strese

Mám užívať glycinát horečnatý ráno alebo večer?

Glycinát horečnatý je vysoko biologicky dostupný, čo znamená, že ho vaše telo dokáže okamžite absorbovať, preto ho odporúčame užívať večer.

Zhrňme si to 

Môžeme povedať, že Glycinát horečnatý môže zlepšiť kvalitu vášho spánku tým, že výrazne znižuje hladinu stresu a podporuje relaxáciu. Tento prírodný doplnok pripravuje vaše telo na pokojný spánok tým, že zvyšuje hladinu GABA v mozgu a reguluje spánkové hormóny v tele. Zaradenie tohto minerálu do vášho každodenného spánkového režimu môže viesť k zlepšeniu celkového zdravia a pohody.

Späť do obchodu