Kolagén na chudnutie: 5 spôsobov, ako schudnúť s kolagénom

Obsah:

  • Výhody kolagénu na chudnutie
  • Ako používať kolagén na chudnutie
  • Čo je kolagén?
  • Ako mi kolagén pomáha schudnúť?
  • Ako mi kolagén pomáha udržať si hmotnosť?
  • Ako môžem používať kolagén na chudnutie?

Vedeli ste, že kolagén je sýtiaci prášok, ktorý a môže pomôcť podporiť chudnutie? Charakteristická štruktúra kolagénových peptidov bola preskúmaná a zistilo sa, že v porovnaní s niektorými bielkovinami - vrátane srvátkových a sójových - v rovnakom množstve poskytujú väčšiu sýtiacu schopnosť. Jedinečný profil aminokyselín kolagénu tiež umožňuje, aby pomáhal pri potláčaní chuti do jedla a podporoval štíhlu telesnú hmotnosť. Viac informácií o výhodách kolagénu pri chudnutí a dôvodoch, prečo by ste mohli zvážiť kolagén na chudnutie, nájdete nižšie. Možno budete prekvapení výhodami kolagénu na chudnutie!

Kolagén na chudnutie

Výhody kolagénu na chudnutie

Schudnúť môže byť ťažké a udržať si hmotnosť môže byť ešte ťažšie. Našťastie, mnohé štúdie ukázali, že kolagén môže pomôcť. Kolagén vám môže nielen pomôcť schudnúť, ale môže vám pomôcť vyrovnať sa aj s niektorými vedľajšími účinkami chudnutia, vrátane zabezpečenia toho, aby vaše telo zostalo silné a zachovalo celistvosť vašej pokožky po zhodení niekoľkých kilogramov. Nižšie nájdete päť spôsobov, ako môže byť kolagén celkom užitočný, pokiaľ ide o chudnutie, jeho udržanie a dobrý vzhľad. Niektoré z výhod kolagénu v prášku vás možno dokonca prekvapia!

Kolagén poskytuje plnosť na rozdiel od iných bielkovín

Konkrétne výskum ukázal, že kolagénové peptidy sú dokonca sýtešie ako niektoré proteínové prášky. V jednej klinickej štúdii sa zistilo, že kolagén je o 40 % sýtejší ako rovnaké množstvo srvátky, kazeínu alebo sóje a jednotlivci po konzumácii kolagénu skonzumovali pri ďalšom jedle o 20 % menej ako jednotlivci, ktorí konzumovali iné druhy bielkovin. To znamená, že skonzumovali o 20 % menej kalórií, čím podporili chudnutie, pretože spotrebovali menej energie. Veľa ľudí používa oroteínové prášky s cieľom podporiť zasýtenie, ale mnohé z týchto proteínových výrobkov môžu byť plné plnidiel a iných neprirodzených prísad pre chuť. Kolagén je skvelý, pretože vo svojej čistej forme nemal žiadne sladidlá ani inak. Čistý kolagén vám môže pomôcť zostať sýty a spokojný bez toho, aby sa do vášho tela dostali ďalšie neužitočné látky. Keď sa cítite plnší a dlhší čas, je oveľa menej pravdepodobné, že sa pri ďalšom jedle prejedáte. Menšia spotreba energie je jedným z kľúčov k zníženiu hmotnosti.

Kolagén môže pomôcť potlačiť chuť do jedla

Užitočnou výhodou kolagénu pri chudnutí je, že môže pomôcť potlačiť chuť do jedla. Iná štúdia medzi obéznymi a diabetickými pacientmi zistila, že príjem hydrolyzovaného kolagénu stimuluje uvoľňovanie sýtiacich hormónov do krvi. Po konzumácii kolagénu mali pacienti zníženú chuť do jedla, čo viedlo k zníženiu celkového príjmu potravy . Títo diabetickí pacienti dokázali schudnúť tým, že jedli menej, pretože kolagénová bielkovina zohrávala dôležitú úlohu pri znižovaní ich chuti do jedla. Potlačenie hormónov hladu vám samo o sebe priamo nepomôže schudnúť. Uľahčuje vám však chuť na jedlo alebo podľahnutie chutiam, pretože nepociťujete takú silnú túžbu jesť. Chudnutie je dosť ťažké, tak prečo vám neuľahčiť dodržiavanie diéty na chudnutie?

Kolagén môže pomôcť udržať svalovú hmotu

S pribúdajúcim vekom naše telo stráca svalovú hmotu a často ju nahrádza tukom. Tento úbytok svalovej hmoty súvisí s nadmerným vylučovaním dusíka močom a zvýšenou potrebou bielkovín v strave u starších ľudí. Výskum ukázal, že suplementácia kolagénom na chudnutie môže byť účinná pri pomoci starnúcim jedincom udržať si svalovú hmotu a zachovať dusíkovú rovnováhu. V štúdii medzi 71-ročnými ženami pacienti, ktorí dopĺňali kolagénové peptidy, preukázali lepšie zachovanie štíhlej telesnej hmotnosti a dusíkovej rovnováhy ako pacienti, ktorí dostávali srvátkové doplnky. Vyššia svalová hmota pomáha pri chudnutí, pretože telo rýchlejšie spaľuje kalórie. Samozrejme, zachovanie svalovej hmoty je dôležité pri starnutí, ale je dôležité aj vo všeobecnosti, pokiaľ ide o chudnutie a udržanie zdravia. Ak chceme zostať aktívni, aby sme si udržali silné telo, musíme tiež zabezpečiť, aby sme telu pomohli predchádzať zraneniam a bolestiam. Zistilo sa, že arginín, čo je aminokyselina, ktorá sa nachádza v kolagéne, pomáha podporovať celkovú silu u dospelých mužov. Zistilo sa tiež, že podporuje regeneráciu! To je dôležité, aby ste zostali aktívni a na správnej ceste k strate hmotnosti a jej udržaniu.

Kolagén môže pomôcť pri vyhladzovaní celulitídy

Tým, že kolagén posilňuje dermisovú vrstvu našej pokožky, zohráva dôležitú úlohu aj pri skrývaní celulitídy. Celulitída sa stáva viditeľnejšou, keď sa naša pokožka rozťahuje, stenčuje a ochabuje. Kolagén tvorí 70 % našej pokožky, čo dokazuje, že je veľmi dôležitou zložkou tela. Tvorí tiež 90 % našich spojivových tkanív. Preto je logické, že sa klinicky dokázalo, že suplementácia kolagénu zvyšuje expresiu kolagénu v koži a zlepšuje jej elasticitu a hrúbku, čo je dôležité pre ukrytie tukových buniek, ktoré sa nachádzajú pod kožou.

Ako používať kolagén na chudnutie

Implementácia kolagénu do každodennej rutiny je oveľa jednoduchšia, ako si možno myslíte. Kolagénové produkty sú v súčasnosti bežne dostupné a majú mnoho foriem. Kolagén môžete získať napríklad z vývaru z kostí, ale mnohí namiesto toho považujú za jednoduchšie používať kolagénové doplnky. Najobľúbenejším spôsobom pridávania kolagénu do stravy je používanie kolagénových peptidov, čo sú hydrolyzované molekuly kolagénu vo forme prášku, ktoré sa môžu vstrebávať do takmer akejkoľvek tekutiny, teplej alebo studenej! Kolagén môže pomôcť udržať plnosť a podporiť chudnutie. Môže potlačiť chuť do jedla, pomôcť vám udržať si štíhlu telesnú hmotnosť a skryť otravnú celulitídu, ktorá vzniká pri chudnutí. Už jedna až dve odmerky denne vám pomôžu ozdraviť vaše telo, schudnúť a udržať si hmotnosť - a nikdy nie je neskoro začať! 

Čo je kolagén?

Kolagén je jedinečná bielkovina, ktorá sa špecializuje na obnovu. Tvorí väčšinu nášho spojivového tkaniva, kostnej hmoty a kože a je to najrozšírenejšia bielkovina v našom tele. S pribúdajúcim vekom kolagén strácame, a preto sa u nás prejavujú známky starnutia. Pravidelná konzumácia kolagénu vám môže byť prospešná v mnohých ohľadoch, vrátane podpory čriev, budovania silných kostí a kĺbov a, samozrejme, pomáha vám schudnúť!

Ako mi kolagén pomáha schudnúť?

Kolagén vám môže pomôcť schudnúť tým, že pomáha potláčať chuť do jedla a zabezpečuje plnosť. Kolagén je jednou z najviac zasycujúcich bielkovín, čo vám môže pomôcť cítiť sa sýty a jesť menej pri ďalšom jedle. Potlačenie chuti do jedla je kľúčom k tomu, aby ste si uľahčili cestu k chudnutiu.

Ako mi kolagén pomáha udržať si hmotnosť?

Bolo preukázané, že kolagén pomáha ľuďom udržať si svalovú hmotu, najmä svalovú hmotu chudého tela. Zachovanie svalovej hmoty je pri chudnutí a regulácii hmotnosti veľmi dôležité. To znamená, že keď schudnete, je pravdepodobnejšie, že si tento úbytok hmotnosti udržíte dlhšie. To je predsa cieľom chudnutia!

Ako môžem používať kolagén na chudnutie?

Kolagén môžete ľahko vsunúť do svojho jedálnička konzumáciou kolagénových výrobkov. Existuje veľa možností, od vývaru z kostí až po rôzne kolagénové doplnky. Dôrazne odporúčame používať kolagénové peptidy, pretože sa najľahšie vstrebávajú do takmer akejkoľvek teplej alebo studenej tekutiny! Ďalej Potravinové kolagénové peptidy sú organické, geneticky nemodifikované a rýchlo sa vstrebávajú do krvného obehu, čím dosahujú rýchlejšie výsledky. Jedna alebo dve odmerky denne a už za niekoľko týždňov budete žať úžitok! 

Späť do obchodu