21 kľúčových tajomstiev úspešného manželstva


Čo pre vás znamená úspešné manželstvo? Aké veci sú v manželstve najdôležitejšie?
Nechceli by ste poznať tajnú omáčku k šťastnému a dlhotrvajúcemu manželstvu, najmä od tých šťastných manželských párov, ktoré vynikli v umení viesť šťastný vzťah?

Odhalíme vám 21 kľúčov k úspešnému manželstvu, ktoré vám pomôžu vyriešiť manželské problémy, odzbrojiť konfliktného partnera a pomôžu vám vytvoriť a udržať úspešné manželstvo.

Či už ste novomanželia, alebo sa označujete za "starú guľu", každé manželstvo má svoj podiel vzostupov a pádov. Hoci to môže znieť ako klišé, útlmy a vzorce všednosti sú prirodzenou súčasťou prílivu a odlivu manželského života.

Obdobia stresu, nudy a zlej komunikácie sú samozrejmosťou.

"Manželstvo si vyžaduje prácu."

Manželstvo si vyžaduje prácu a ako všetko v živote, aj tu platí, že ak chcete žať odmenu, musíte ju vynaložiť. Ale práca v manželstve nie je ako čistenie toalety a vynášanie smetí.
Manželstvo je spojením dvoch duší, no význam úspešného manželstva sa líši od páru k páru. Jednoznačná definícia úspešného manželstva neexistuje.

abalicky

Tu však uvádzame niekoľko štandardných definícií úspešného manželstva.

  • 1. Mať dobrú manželku

Pre niektorých ľudí úspešné manželstvo znamená mať dobrú manželku. Pre niektorých manželov je úspešným manželstvom cnostná žena, ktorá sa o svojho manžela postará a bude ho podporovať za každú cenu.

  • 2. Výchova morálnej rodiny

Niektorí ľudia veria, že manželstvo je zväzok dvoch ľudí a rodiny. Veria, že ako občania spoločnosti musia svoje deti vychovávať morálne správne.

Veria, že ak dokážu správne vychovať svoje deti, spoločnosť bude mať lepších ľudí, a to je pre nich definícia úspešného manželstva.

  • 3. Také, ktoré má efektívnu komunikáciu

Niektorí ľudia veria, že kľúčom k úspešnému manželstvu je jasná komunikácia a kamarátstvo. Títo ľudia sú presvedčení, že hovoriť spolu bez výhrad a neskrývať žiadne tajomstvá robí manželstvo úspešným.

  • 4. Žiť ako priatelia

Ak hľadáte jednoduché tajomstvo šťastného manželstva, toto by mohlo byť ono. Ide o jednu z najdiskutovanejších definícií úspešného manželstva. Niektorí ľudia sú pevne presvedčení, že zdieľanie života ako priatelia je hlavným kľúčom k úspešnému manželstvu.

  • 5. Bezpodmienečná láska a porozumenie

Ďalšou bežnou definíciou úspešného manželstva je záväzok, zodpovednosť a obeta. Niektorí ľudia sú presvedčení, že kľúčom k úspešnému manželstvu je dobré porozumenie a bezpodmienečná láska. Prijmite svojho partnera s chybami a pochopte, že nikto nie je dokonalý.

Čo je v manželstve najdôležitejšie?


Ak hľadáte recept na šťastné manželstvo, musíte pochopiť podstatné veci v manželstve, ktoré pomáhajú udržať vzťah zdravší. Tu je niekoľko prvkov úspešného manželstva, ktoré by ste mali zvážiť, ak chcete patriť medzi šťastné manželské páry.

  •  Komunikácia: Verte tomu alebo nie, komunikácia je kľúčom k šťastnému manželstvu. Dbajte na to, aby ste vždy jasne komunikovali o tom, čo chcete a čo očakávate. Pamätajte, že dobrá komunikácia je to, čo robí manželstvo úspešným.
  •  Rešpektujte: V manželstve by mala existovať vzájomná úcta. Bez rešpektu môže byť manželstvo toxické a stresujúce. Pomohlo by, keby ste odstránili všetko, čo môže viesť vášho partnera k tomu, že vás nebude rešpektovať, a naopak. Pochopte perspektívu svojho partnera a snažte sa ju obísť. Mať odlišný názor, ale stále chápať, odkiaľ váš partner vychádza, je výborný spôsob, ako prejaviť svoj rešpekt voči partnerovi.
  • Stanovenie hraníc: Ďalším dôležitým kľúčom k úspešnému manželstvu je bez váhania stanoviť osobné hranice. Mali by ste si zachovať individuálny život a vyhradiť si čas pre seba. Možno budete chodiť na rande päť dní v týždni, ale mali by ste sa tiež často stretávať so svojimi priateľmi a rodinou.
  •  Dôverujte: Všetky úspešné manželstvá potrebujú vzájomnú a nezlomnú dôveru medzi partnermi. Hoci vybudovanie takejto dôvery si vyžaduje čas, musíte vynaložiť úsilie hneď od začiatku.
  •  Podpora: Mať podporujúceho partnera robí každé manželstvo šťastným a úspešným. Je absolútne dôležité mať partnera, ktorý vo vás verí a bezvýhradne vás podporuje.

21 Kľúčové tajomstvá úspešného manželstva


Úsilie, ktoré sa vynakladá na úspešné manželstvo (čítaj šťastné, funkčné a naplnené), je typom práce, ktorá môže byť zábavná a terapeutická.

Prečítajte si ich 21 kľúčov k úspešnému a šťastnému manželstvu

1. Buďte nezávislí

Nezávislosť bola v manželstve vyhodnotená ako mimoriadne dôležitá. Aby sme boli vo vzťahu šťastní, musíme byť najprv šťastní. To je v skutočnosti kľúč k úspešnému vzťahu. S ohľadom na to si manželky a manželia musia naďalej vyhradiť čas pre seba, užívať si svoje koníčky a vo všeobecnosti tráviť nejaký čas oddelene.

Nielenže neprítomnosť robí srdce milším, ale v čase strávenom osamote sa môžeme spojiť so svojou duchovnou stránkou, obnoviť zmysel pre seba a skontrolovať pokrok v našich osobných preferenciách, cieľoch a úspechoch.

Na druhej strane, závislosť oslabuje vaše odhodlanie a schopnosť napredovať ako slobodný mysliteľ.

Keď si zachováme nezávislý zmysel pre seba, budeme sa mať pri stole vždy o čom rozprávať a budeme navždy silnejší, zdravší a príťažlivejší pre našich partnerov.


2. Buďte dobrým poslucháčom

 

Potrebujeme sa rozprávať. Väčšina partnerov sa tejto vety bojí, ale viete, že ak sa pýtate, ako mať úspešné manželstvo, potom je vytvorenie platformy pre zdravé rozhovory tou správnou cestou?

Hoci by na aktívnom počúvaní mali pracovať všetky ženy, zdôrazňujeme, že tejto oblasti treba venovať osobitnú pozornosť u mužov. Muži si príliš často neuvedomujú, že jediné, čo od nich ich partnerka potrebuje, je počúvajúce ucho.

Je to spôsobené ich naprogramovaním a tým, ako sú naučení vzťahovať sa k druhým.

Pamätajte, že počúvanie a počúvanie nie sú tie isté veci. Počúvanie zahŕňa naše srdce. Otvorte to svoje, počúvajte, čo hovorí, pozerajte sa na ňu, keď hovorí, dokonca parafrázujte a uisťujte.

Počúvanie je skutočným kľúčom k šťastnému manželstvu, vlastne ku každému vzťahu.


3. Dohodnite sa, že nebudete súhlasiť

Byť spolu neznamená, že sa páry zhodnú na každej maličkosti. Väčšina párov, s ktorými sme robili rozhovory, mala odlišné postoje, názory a v niektorých prípadoch dokonca zastávali opačné názory na hlavné oblasti.

Všetky páry by mali mať niekde určitú mieru nesúhlasu. Úspešné, milujúce sa páry rešpektovali názor toho druhého a dokonca mali zmysel pre humor v súvislosti so spornými bodmi.

Pamätajte, že rešpekt je jedným z hlavných tipov pre úspešné manželstvo. Uznajte dva protichodné názory; jeden z nich nemusí byť správny.

 

4. Komunikujte

Existuje niekoľko kníh o jazykoch lásky. Ten vznikol z koncepcie v psychológii, že každý jednotlivec má svoj jedinečný spôsob komunikácie lásky.

Tým, že poznáte partnerove preferencie a záľuby, môžete pomocou metafor komunikovať niečo, čomu daná osoba dobre rozumie.

Pozorujte fyzický spôsob, akým váš partner prejavuje lásku, a budete vedieť, čo tvorí úspešné manželstvo.

Môže to byť napríklad umývanie auta alebo vyzdvihovanie detí. Môže to byť udržiavanie zásob toaletných potrieb a žehlenie jeho košieľ. Pre iných sú to slová, listy a náklonnosť.

Naša rada pre úspešné manželstvo? Zistite jazyk lásky svojho partnera, aby ste vždy vedeli, ako sa s ním rozprávať. O jazykoch lásky sa často hovorí, ale páry tomu nevenujú toľko pozornosti, koľko by mali.

Pochopenie partnerovho jazyka lásky je tajomstvom šťastného vzťahu.


5. Odpúšťajte si navzájom

Toto môže byť jeden z najzložitejších kľúčov na prijatie, najmä ak zvyčajne prechovávate zášť.  Zhlboka sa nadýchnite a odpustite manželovi, že sa nezabudol zastaviť a vziať mlieko. Odpusťte svojej manželke, že vám pokrčila tričko.

Odpustenie môže zmeniť vaše manželstvo, ale vyžaduje si to čas a trpezlivosť so sebou a s partnerom, aby ste sa na neho pozreli a povedali mu, že mu odpúšťate, že vám v minulosti ublížil.

Ak však dokážete partnerovi odpustiť, môžete spolu napredovať bez hnevu a frustrácie a táto minulá bolesť sa môže začať hojiť.

Ak môžete, začnite s malými vecami a dopracujte sa k tým veľkým situáciám. Odpustenie je mocný nástroj v manželstve a pomôže vám mať úspešnejšie manželstvo.

 

stastne manzelstvo 

6. Prijatie

Hlavný zabijak vzťahov, nedostatok prijatia, je vlastnosť, ktorá sa častejšie pripisuje ženám známym svojím karhaním. Nezabúdajte, že ste si svojho partnera vzali takého, aký bol vtedy aj teraz. Aj keby sme ho teraz chceli zmeniť, nemôžeme.

Kľúč k úspešnému manželstvu spočíva v tom, že si to čo najskôr uvedomíme.

Pri naliehaní alebo presviedčaní sa zamerajte len na jeho slabé stránky alebo problémy. Okamžite zmeňte svoj pohľad a namiesto toho sa začnite zameriavať na pozitívne vlastnosti.

 

7. Prevezmite zodpovednosť

Je to také jednoduché a je to jedno z tajomstiev úspešného manželstva. Keď sa zúčastňujete na nejakom projekte, preberajte zodpovednosť za svoje úspechy a neúspechy.

Keď sa s partnerom nepohodnete alebo pohádate, nezabudnite prevziať zodpovednosť za svoje činy vrátane všetkého, čo ste urobili alebo povedali, najmä ak to bolo zraňujúce, nepremyslené alebo to spôsobilo nepriazeň osudu.


8. Nikdy nepovažujte jeden druhého za samozrejmosť

Považovať jeden druhého za samozrejmosť môže byť najtoxickejším patogénom zo všetkých. Akonáhle sú páry pohodlné, ľahko skĺznu do stavu sebauspokojenia - a vytvoria sa očakávania.

Je to len vecou ľudskej prirodzenosti, keďže si zvykneme na to, čo je nám známe, ale v manželstve by ste rozhodne nikdy nemali dospieť do stavu, keď budete svojho partnera považovať za samozrejmosť.

Zaviažte sa, že budete svojho partnera rešpektovať donekonečna bez ohľadu na to, čo sa stane. Vyhnite sa domnienkam a ponúknite partnerovi príjemné veci, kedykoľvek je to možné. Väčšina úspešných manželstiev má partnerov, ktorí za to ručia.

 

9. Večerné rande

Majte s manželom naplánované rande na noc

Spomedzi ostatných tipov na úspešné manželstvo je rande najviac ignorované a prehliadané pármi. Nezáleží na tom, čo pár robí počas rande.

Už len to, že si zorganizujú večer, keď trávia čas jeden s druhým, posilňuje ich puto a udržiava ho v priebehu času. Keď máte večerné rande, mali by ste si vypnúť telefóny a odložiť ich, aby vás nič nerozptyľovalo.

Pozrite si doma film s popcornom alebo sa vyberte na spoločnú turistiku či jazdu na kolieskových korčuliach. Často to obmieňajte a buďte jeden druhému nápomocní a veselí. Romantické a premyslené rande nie je len jedným z krokov k úspešnému manželstvu.

Je dôležité naplánovať si ho každý mesiac, ak nie každý týždeň, aby ste si vytvorili si vzorec dôležitosti, pokiaľ ide o rande.


10. Pridajte romantiku

Zaujíma vás, ako dosiahnuť úspešné manželstvo? Prejdite na romantiku zo starej školy. Romantických činov môže byť veľa - skúste jej niekedy darovať kvet alebo mu do aktovky či batohu vložte zamilovaný odkaz. Prekvapte ho jeho obľúbeným jedlom alebo sa spolu pozerajte na západ slnka.

O manželské tipy a nápady nie je núdza a budete prekvapení, ako ďaleko k upevneniu vzťahu vedie trocha romantiky.

 

11. Udržujte intimitu nažive

Rozhodnite sa pre úroveň intimity, ktorú chcete .

Sex je pre zdravé manželstvo veľmi dôležitý. Sex by mal byť pravidelný a terapeuti odporúčajú robiť ho aj vtedy, keď nemáte náladu!

Odporúčame, aby ste ho udržiavali zaujímavý tým, že sa budete rozprávať o tom, čo vás teší, a pridáte akékoľvek fantazijné hry na roly, polohy alebo rekvizity v spálni, ktoré budete chcieť zaviesť, aby bol vzrušujúci.

Koniec koncov, čo je to úspešné manželstvo, ak vám neumožňuje získať to, po čom túžite?

 

12. Komplimenty

"Kompliment denne udrží rozvodového právnika ďaleko." Každodenné uznávanie pozitívnych vlastností vášho partnera a vyslovovanie komplimentov vám vo vzťahu výrazne pomôže.

Zostaňte pozitívni a sledujte, čo váš partner robí dobre.

Keď pôjde do tuhého a prejavia sa jeho nie príliš dobré vlastnosti, namiesto toho, aby ste sa zameriavali na negatívne veci, skúste zmeniť smer a namiesto toho poukázať na pozitívne veci.

13. Hľadajte jemné emócie

Pochváľte svojho manžela .

Za každou "tvrdou" emóciou sa skrýva mäkká emócia; tento koncept učia psychológovia.

Keď cítime hnev, zvyčajne sa za ním skrýva iná emócia, napríklad smútok, sklamanie alebo žiarlivosť.

Hnev často používame ako maskovanie, aby sme ochránili svoju zraniteľnosť. 

Hľadanie "mäkkých" alebo zraniteľných emócií pod niečím zložitým prejavom hnevu vám pomôže udržať si spojenie, pretože budete lepšie pripravení vcítiť sa do skutočných emócií danej osoby.

Často hľadáme manželské tipy pre úspešný vzťah. Napriek tomu si neuvedomujeme, že taká jednoduchá vec, ako je identifikácia skutočných emócií, nás môže udržať na správnej ceste.

14. Pustite fantáziu

Žiaľ, sme socializovaní veriť v rozprávkové konce a niektoré falošné pohľady na realitu si môžeme preniesť aj do dospelosti. Musíme si uvedomiť, že hoci manželstvo môže byť krásne, nie je bez námahy a nikdy nebude dokonalé.

Majte realistické očakávania a nepodľahnite rozprávke - môžete byť veľmi sklamaní. Toto je nielen jeden z najdôležitejších kľúčov k úspešnému manželstvu, ale zohráva obrovskú úlohu aj vo vašom šťastí ako jednotlivca.

 

15. Nekontrolujte

Manželia sa často dostanú do situácie, keď začnú strácať samých seba, podľahnú žiarlivosti alebo pocitom nedostatočnosti, prípadne zabudnú, že sú samostatní ľudia mimo svojho partnera, a môžu sa snažiť svojho partnera kontrolovať.

Väčšinou sa to deje neúmyselne, pretože očakávania môžu časom narastať.

To, čo robí manželstvo úspešným, sú komunikácia, nezávislý čas a zdravé odpustky, ktoré udržia každý pár na správnej ceste. Ak cítite, že vás niekto kontroluje alebo že ste kontrolórom, riešte to alebo si dohodnite stretnutie s rodinným poradcom.

16. Nikdy nepoužívajte slovo na R ( rozvod, rozchod)

Za predpokladu, že sa nechcete rozviesť, nevyhrážajte sa. Páry, ktoré počas hádok používajú slovo na D alebo hovoria o rozchode, to používajú ako kontrolný mechanizmus. Páry, ktoré ho používajú s vyhrážaním, sa s väčšou pravdepodobnosťou dočkajú rozvodu.

Vyhrážanie sa nie je zrelá stratégia na riešenie akéhokoľvek problému, preto to nerobte.

manželstvo

17. Modlite sa spoločne

Pár sa modlí, keď sedí doma pri jedálenskom stole

Toto je jeden z tých kľúčov, ktoré zaberajú tak málo času z uponáhľaných dní, ale dávajú vám priestor na spoločné dýchanie.

Každý večer pred spaním alebo hneď po tom, ako uložíte do postele malé deti a pomodlíte sa s nimi, sa pomodlite so svojím partnerom.

Venujte niekoľko minút vďake .


18. Ponúknite si navzájom milosť

Ak ste ako ja, pomerne rýchlo ste milý k ľuďom, s ktorými každý deň pracujeme, alebo svojim deťom, keď urobia chybu.

Príliš často však voči svojim partnerom prechovávame nevraživosť alebo hnev, namiesto toho, aby sme tiež boli k nim milý.

Náš partner často znáša hlavnú ťarchu našich frustrácií a neúspechov a my zabúdame, že v ňom musíme hľadať aj to dobré.

Moja manželka nechcela nechať špinavý riad v dreze cez noc; zaspala po uložení našej dcéry do postele. Namiesto reptania nad riadom budte k nej milý. Naložte umývačku riadu a možno jej prineste aj šálku kávy.

'Byť milý aj v ťažje situácii a nie frustrovaný je veľmi dôležité pre nastavenie našich manželstiev na úspech.

19. Majte jeden pre druhého trpezlivosť

Zmierenie sa s manželským partnerom po nedorozumení si často vyžaduje vedomé rozhodnutie.

Knihy o výchove hovoria o tom, že deti sa často správajú najhoršie k svojim rodičom, pretože doma sa cítia najpohodlnejšie a najbezpečnejšie. To isté platí aj pre úspešné manželstvá.

Svojmu partnerovi často ukazujeme svoje najhoršie stránky, pretože sa pri ňom cítime pohodlne a bezpečne. To môže často vyzerať ako frustrácia a veľký nedostatok trpezlivosti.

Sme frustrovaní, keď im trvá večnosť v sprche alebo keď nie sú doma presne v čase, ktorý povedali. Nezabúdajte, že ide o osobu, ktorú milujete najviac na svete. Doprajte im rovnakú trpezlivosť, akú doprajte aspoň svojmu batoľaťu.

20. Rešpektujte sa navzájom (v súkromí aj na verejnosti)

Jednou z najväčších poklôn, ktoré môžete druhému človeku zložiť, je, keď počuje, že ste jeho chválu spievali ostatným, aj keď pri tom nebol.

Keď ste na pracovnej alebo spoločenskej ceste, rešpektujte svojho partnera tým, že mu v rozhovoroch spievate chválu. Svojho partnera rešpektujte aj svojím konaním, a to na verejnosti aj v súkromí.

Ak ste povedali, že budete doma o piatej, buďte doma o piatej (tak často, ako to len dokážete). Ak meškáte, rešpektujte svojho partnera natoľko, aby ste mu zavolali.

V súkromí si partnera vážte tým, že sa s ním budete rozprávať tak, ako keby vám na ňom záležalo. Chváľte ho pred svojimi deťmi. Počúvajte ich, keď vám rozprávajú o svojom dni. Je to také jednoduché gesto, ktoré má význam.

21. Vzájomne sa povzbudzujte

Je dôležité poznať nádeje a sny svojho partnera. Tento nový rok je skvelý čas na to, aby ste sa porozprávali o svojich cieľoch.

Keď sa s vami váš partner podelí o svoje ciele a predsavzatia, povzbuďte ho, aby ich splnil. Urobte ich ciele rovnako potrebné ako svoje vlastné.

Buďte ich najväčším povzbudzovateľom a snažte sa im pomôcť a dať im priestor, ktorý potrebujú na splnenie svojich cieľov na tento rok. To platí aj pre ciele, ktoré si stanovíte spoločne.

Ako sa môžete navzájom posúvať a podporovať, aby ste boli tou najlepšou verziou seba samých, akou môžete byť? Urobte zo svojich individuálnych a párových cieľov prioritu a oslavujte svoj pokrok počas celého roka.

Záver

Väčšina šťastných párov prisahá na tieto úspešné manželské tipy. Dodržiavajte tieto kľúče k úspešnému manželstvu a budete môcť zachrániť svoje manželstvo a užívať si veľmi úspešné manželstvo.

Späť do obchodu