10 najlepších potravín na posilnenie imunity pre deti

 

Obsah:

  • Funkcia imunitného systému
  • Príznaky slabého imunitného systému u detí
  • 10 najlepších potravín na posilnenie imunity detí
  • Zdravé metódy na posilnenie imunity vášho dieťaťa

Vzhľadom na všetky starosti súvisiace so zdravím chcú rodičia zabezpečiť silnú imunitu svojich detí. Pozornosť rodičov sa zameriava predovšetkým na imunitu, aby posilnili odolnosť svojich detí voči sezónnym chorobám. Rozhodujúcim sa stáva poskytovanie dostatočnej výživy spolu s očkovaním a správnymi návykmi v oblasti čistoty. Jedným z najväčších prínosov pre celkové zdravie dieťaťa je poznanie, ktoré potraviny prirodzene zvyšujú imunitu detí. Tieto potraviny zvyšujúce imunitu sa môžu nachádzať v bežnom ovocí a zelenine, ako sú obilniny a orechy. Zaradenie potravín na posilnenie imunity detí im môže pomôcť zostať silné a zdravé počas celého školského roka. V tejto príručke nájdete prehľad týchto možností, ktorý rodičom pomôže pri organizovaní jedál a občerstvenia, ktoré správne podporujú rozvoj imunitného systému ich detí.

Funkcia imunitného systému

  • Hlavnou úlohou imunitného systému je bojovať proti choroboplodným zárodkom pomocou určitých buniek a bielkovín na ich odstránenie z tela.
  • Odhaľovanie a odstraňovanie škodlivín z prostredia, ako je prach, hmyz alebo iné infekcie, je nevyhnutné na ochranu a zachovanie zdravia.
  • Imunitný systém tiež používa monitorovacie systémy a prispôsobené imunitné reakcie na boj a boj proti nebezpečným bunkám vrátane rakovinových.
  • Okrem toho si imunitný systém uchováva záznamy o predchádzajúcich interakciách s patogénmi, čo mu pomáha vytvárať rýchlejšiu a silnejšiu odolnosť pri opakovaných expozíciách.
  • Tým sa posilňuje celková imunita a poskytuje sa nepretržitá ochrana pred rôznymi infekciami, ako aj zdravotnými rizikami.

Príznaky slabého imunitného systému u detí

Je bežné, že deti pravidelne prechladnú, pretože ich imunitný systém sa ešte len vyvíja. Na jeho vývoj majú vplyv prvky ako strava, životné prostredie a dedičnosť. Predpokladajme však, že neustále bojujú s infekciami. V takom prípade to môže znamenať oslabený imunitný systém. To môže spôsobiť príznaky, ako sú opakujúce sa infekcie, oneskorené uzdravenie, chronické ochorenia a problémy s odolávaním bežným vírusom. Ak máte akékoľvek obavy, navštívte lekára, ktorý lieči deti. Poskytovaním potravín na posilnenie imunity detí, udržiavaním primeranej čistoty, dostatočným spánkom a pravidelným pohybom môžete posilniť imunitný systém svojho dieťaťa a pomôcť mu vybudovať si silnejšiu obranu proti chorobám, keď vyrastie.

posilnenie imunity pre deti

10 najlepších potravín na posilnenie imunity detí

Rozvoj imunity detí je pre ich blaho kľúčový, najmä v modernom prostredí. Zaradenie potravín s vysokým obsahom živín,posilňujúcich imunitu do ich jedálnička môže byť chutnou a praktickou stratégiou na podporu ich imunitného systému. Nižšie sa podrobne venujeme 10 najlepším potravinám na posilnenie imunity detí:

Citrusové plody bohaté na vitamín C

Citrusové plody, ako sú pomaranče, grapefruity a klementínky, vytvárajú biele krvinky potrebné na boj s infekciami. Vaše dieťa získa odporúčanú dennú dávku vitamínu C týmito jednoduchými spôsobmi, ktoré môžete zaradiť do akéhokoľvek jedla alebo desiaty. 

Červené papriky

V červenej paprike je viac vitamínu C ako v pomarančoch! Okrem toho je to najlepšia potravina na posilnenie imunity, ktorá poskytuje betakarotén, ktorý posilňuje imunitný systém vášho dieťaťa tým, že podporuje zdravú pokožku a oči.

Brokolica

Táto výživná potravina na posilnenie imunitného systému obsahuje antioxidanty, vlákninu a vitamíny A, C a E. Je to zázrak pre zdravie imunitného systému, pretože si zachováva optimálne množstvo vitamínov, či už je jemne tepelne upravená alebo surová.

Cesnak

Cesnak, ktorý sa pre svoje blahodarné vlastnosti používa od nepamäti, je viac ako len ochucovadlo. Je to základná potravina, ktorú treba zaradiť do jedál, pretože jeho zlúčeniny obsahujúce síru, ako napríklad alicín, posilňujú imunitný systém.

Zázvor

Zázvor má protizápalové vlastnosti, dokáže zmierniť zápal a zmierniť príznaky ochorení vrátane bolesti v krku. Je to prispôsobivá zložka, ktorá sa dobre hodí do slaných aj sladkých receptov.

Špenát

Tieto potraviny pre deti, ktoré posilňujú imunitu, sú plné betakaroténu a antioxidantov a pomáhajú imunitnému systému bojovať proti chorobám. Rozhodnite sa ho pripravovať čo najmenej, aby ste zachovali jeho výživovú hodnotu.

Jogurt

Na posilnenie imunitného systému hľadajte jogurty so živými aktívnymi kultúrami. Jogurt s pridaným ovocím a medom je zdravšou alternatívou k sladeným ochuteným jogurtom.

Mandle

Mandle sú plné vitamínu E a majú zásadný význam pre zdravie imunitného systému. Sú ideálnou voľbou na desiatu pre deti, pretože sú tiež plné dobrých tukov.

Slnečnicové semienka

Slnečnicové semienka s vysokým obsahom vitamínu E a selénu sú vynikajúce na kontrolu funkcie imunitného systému. Deti si môžu vychutnať tieto chutné a praktické občerstvenie počas behu.

Kurkuma

Táto farebná korenina je vhodná pre imunitný systém vďaka svojim silným protizápalovým vlastnostiam. Ak chcete chutne posilniť imunitný systém, pridajte ju do kari alebo krémového mlieka.

Vajíčka

Výskum ukázal, že keď má človek málo vitamínu D, je náchylnejší na choroby. 
Vajcia sú jednou z mála potravín s prirodzene sa vyskytujúcim vitamínom D. 
Obsahujú aj množstvo ďalších živín, ktoré posilňujú imunitu vášho batoľaťa alebo predškoláka, ako sú vitamíny skupiny B a selén.

Bobule

Bobule sú plné antioxidantov, ktoré pomáhajú udržiavať imunitný systém vášho batoľaťa alebo predškoláka v dobrej kondícii!
A ak nie je sezóna čerstvých bobúľ, skúste namiesto nich použiť mrazené. 
Bobuľové ovocie je skvelé na konzumáciu samotné alebo na pridávanie do smoothies.

Strukoviny

Cícer, fazuľa a šošovica majú vysoký obsah vlákniny a sú tiež dobrým zdrojom železa.
V tele vášho batoľaťa alebo predškoláka pôsobia ako prirodzené „posilňovače imunity“.
Ľahko ich môžete zamiešať do bolonskej omáčky alebo dusených pokrmov, aby ste ich zamaskovali, alebo čo tak si zcíceru pripraviť vlastný humus?

Chudé červené mäso

Chudé červené mäso je bohaté na železo a zinok a udržiava imunitný systém vášho batoľaťa alebo predškoláka v bojovej forme. 

Železo zo živočíšnych potravín, ako je červené mäso, kuracie mäso, ryby a bravčové mäso, sa v tele lepšie vstrebáva ako rastlinné zdroje železa.

Zdravé metódy na posilnenie imunity vášho dieťaťa

Nasleduje niekoľko spôsobov na posilnenie imunity vášho dieťaťa:

  • Dbajte na to, aby vaše dieťa konzumovalo celozrnné výrobky, ovocie, zeleninu, chudé mäso a ďalšie živiny.
  • Zintenzívnite pravidelné cvičenie na posilnenie výkonnosti imunitného systému a celkovej pohody.
  • Dbajte na to, aby ste každú noc dobre spali, aby sa telo mohlo regenerovať.
  • Dodržiavajte správnu hygienu častým umývaním rúk a vyhýbajte sa kontaktu s chorými ľuďmi.
  • Pred konzumáciou doplnkov stravy, ako sú vitamíny C a D, navštívte lekára pre deti.
  • Obmedzte príjem cukru, pretože príliš veľa cukru môže narušiť váš imunitný systém.
  • Znížte stres, ktorý môže ovplyvniť imunitu, podporovaním dobrej a povzbudzujúcej atmosféry.
  • Udržiavajte si aktuálnu imunizáciu, aby ste sa chránili pred bežnými chorobami.
  • Aby ste pomohli imunitnému systému vášho dieťaťa lepšie fungovať, podporujte ho v hre vonku, aby mohlo dostávať slnečné svetlo a čerstvý vzduch.

Je to veľmi dôležité na zlepšenie imunity detí. Rodičia môžu chrániť zdravie a pohodu svojich detí tým, že im budú podávať potraviny posilňujúce imunitu, ako je brokolica, červená paprika a citrusové plody. V kombinácii so správnou čistotou a častým pohybom môžu tieto jedlá posilniť ich imunitný systém a udržať ich zdravé a silné počas celého školského roka aj po ňom.

 

 

 

Späť do obchodu